Jväl: Kulturskolan i Krokom ska vara kostnadsfri

Kulturskolan borde vara kostnadsfri och även erbjuda det som visas upp på öppethusdagar.

Kulturskolan Krokom hade nyligen öppet hus och "prova på dag" för barn och ungdomar I Krokoms kommun.

Här var det fler barn som fick upp ögonen för ett instrument. Flera av de barn och ungdomar som sökt kulturskolan hittar nu inte igen sitt instrument i valbara kurser till höstterminen!

Detta beror på att läraren går i pension och inte ersatts, vilket vi tycker är mycket märkligt. Detta påverkar även ett eller fler barn från både Aspås skola och Krokoms skolor på så sätt att de som redan spelat fiol ett år inte heller kommer att kunna fortsätta spela sitt valda instrument!

Detta ser vi som ett stort problem och ett misslyckande då barnens förväntan och intresse för att utöva kultur inom sitt intresseområde inte infrias på grund av felaktiga beslut. Som det ser ut så finns ingen plan på att ersätta den "enda" läraren som har kompetensen att lära ut fiol!?

JVK tycker även att det vore önskvärt att kulturskolan erbjuds under ordinarie skoltid, pga långa avstånd i kommunen och att kulturskolan blir avgiftsfri. Detta för att alla barn och ungdomar i vår kommun ska ha möjligheten att utöva sitt intresse på lika villkor!

Varför ska våra barn och ungdomar behöva bli besvikna och ledsna i Krokoms kommun som ska ge växtkraft?

Ulrika Wassberg, Eva Andersson, Kenneth Nilsson, Åke Ringdahl och Vanessa Violante Jämtlands Väl Krokom

Powered by Labrador CMS