Povilas Astasauskas och Gordija Timofejevaite kommer från Litauen. Här i Sverige tjänar de extra pengar under hela jordgubbssäsongen på att plocka jordgubbar.
Povilas Astasauskas och Gordija Timofejevaite kommer från Litauen. Här i Sverige tjänar de extra pengar under hela jordgubbssäsongen på att plocka jordgubbar.

Nu har självplocket av jordgubbar på Rödön startat

RÖDÖN (JT) Att äta jordgubbar är en del av sommaren. Ännu härligare blir det om man plockar dom själv. Nu tar jordgubbssäsongen full fart på Rödön och självplockningen har satt igång.

Publicerad

En härlig sommardag på Rödön. Solen skiner över hela jordgubbsfältet. Här finns det möjlighet till självplock av otroligt goda jordgubbar.

Povilas Astasauskas och Gordija Timofejevaite kommer från Litauen. De bor och pluggar i Litauen, men här i Sverige tjänar de extra pengar under hela jordgubbssäsongen. Povilas berättar att arbetet är ganska roligt men även fysiskt krävande.

– Vi är snabba, vi kan plocka 5-6 stora lådor per timme, berättar Povilas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS