Linnéa Grip-Hestner från Brunflo får vänta på svar från polismyndigheten innan hon kan börja sommarjobba.
Linnéa Grip-Hestner från Brunflo får vänta på svar från polismyndigheten innan hon kan börja sommarjobba.

Sommarjobbande ungdomar i Östersunds kommun blev utan jobb Saknade utdrag ur belastningsregistret

ÖSTERSUND (JT) Efter bara en introduktionsdag fick en grupp förväntansfulla sommarjobbare höra att det i själva verket inte skulle bli något jobb. Anledningen: den finstilta text där det står att de själva måste begära utdrag ur belastningsregistret.

Publicerad

Linnéa Grip-Hestner gick nyligen ut tvåan på Samhällsprogrammet. I sommar hade hon tänkt jobba i stort sett oavbrutet men efter introduktionsdagen på Fritidsgården Briggen i Brunflo fick hon höra att hon inte fick komma tillbaka dagen efter.

– Det var så roligt att jag fick jobbet på Briggen för jag har varit mycket där och umgåtts förut för jag är från Brunflo. Jag hade planerat att jobba men nu blev det inte så. Jag får boka in något annat. Jag tycker att informationen var lite dålig. Det var meningen att vi skulle skicka efter belastningsregistret själva men som jag hade förstått det skulle det göras automatiskt när du tackat ja till tjänsten. Under introduktionsdagen sa de att vi egentligen inte fick vara där och därför fick välja om vi ville stanna kvar över dagen eller åka hem, säger Linnéa Grip-Hestner.

Många av sommarjobbarna som ska jobba med barn och ungdomar hade missat att de på egen hand var tvungna att begära utdrag ur belastningsregistret. I normalfall är handläggningstiden hos polismyndigheten för den sortens begäran ungefär två veckor, vilket skulle innebära att två av tre veckors sommarjobb helt skulle försvinna om de begär ut utdraget samma dag de egentligen skulle börja jobba. Linnéa berättar att en alternativ lösning försökte ordnas under introduktionsdagen men att det hon inte vet om det finns något som kan göras.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS