Linnéa Grip-Hestner gjorde sin sista dag på fritidsgården Briggen häromveckan och hade gärna jobbat fler timmar än vad hon fick.
Linnéa Grip-Hestner gjorde sin sista dag på fritidsgården Briggen häromveckan och hade gärna jobbat fler timmar än vad hon fick.

Över hundra sommarjobbare missade en detalj - nära att mista jobben

LÄNET (JT) Häromveckan rapporterade JT om att ett tiotal sommarjobbare fick vänta på att börja jobba för att de inte sett att de själva var tvungna att begära utdrag ur belastningsregistret. Det var nära att över hundra sommarjobbare blev utan jobb.

Publicerad

När JT kontaktar Polisen för att se om det skett en markant ökning av ansökningar om utdrag ur belastningsregistret visar det sig att 173 personer gjort en sådan ansökning under vecka 24. Alltså samma vecka som sommarjobbarna egentligen ska få börja jobba den första sommarjobbsperioden. Det är en stor ökning från ansökningarna tidigare veckor och det kan antas att det beror på att en stor mängd sommarjobbare missat att ansöka om utdraget men det går inte att säga att samtliga 173 hör till sommarjobbare. Frida Tell, chef på Arbetsmarknadsenheten i Östersunds Kommun säger att problemet med den stora andelen sommarjobbare som missat att ansöka kan ha uppstått i och med de digitala vägar kommunen använder för att kommunicera med sommarjobbarna.

– Vi behöver fundera över om vi kan göra något för att bli ännu tydligare. Till exempel se om det går att skicka ut sms med påminnelser, säger hon.

JT rapporterade om ett tiotal sommarjobbare som blivit hemskickade från sina arbetsplatser för att de inte kunde uppvisa utdraget ur belastningsregistret. Frida Tell säger att många av dem nu fått börja jobba men med lite ändringar i arbetsuppgifter och arbetstider.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS