ÖSTERSUND

Camilla Olsson tittar ut över lagret fyllt med pussel-kartonger

Pusselfest för hela slanten när lokalt förlag satsar

Jengel Förlag har under trettio år gett ut böcker med fokus på Jämtland och Härjedalen, men på sistone har pussel legat i fokus.

Publicerad Senast uppdaterad

Förlaget grundades av Torbjörn Junhov. Sedan fyra år tillbaka ägs och drivs det av Camilla Olsson och Lise-Lotte Jonsson.

Fotografen Janne Andersson hade gjort två böcker med förlaget och tyckte det skulle vara kul att göra något mer av hans bilder. Efter ett tag hittade Camilla och Lise-Lotte en pusselproducent i Turkiet, via Tyskland. Jengel kom ut med pussel våren 2019. – De sålde jättebra så vi började göra med lite andra motiv, bland annat Ingrid Roths litografier, berättar Camilla. I början såldes pusslen på lokala bokhandlar, Akademibokhandeln, Adlibris och andra kontakter från bokförlagssidan. Men efter ett tag blev ICA Maxi intresserade och köpte in massa pussel.

Det gick bra där och deras försäljningschef för norra området ringde upp oss och sa “vad kul att ni gör pussel med lokala motiv, ni ska inte göra på fler områden?”. Spännande tyckte vi, så vi började göra med motiv från Dalarna också, säger Camilla.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS