Pierre har skejtat i 36 år, sedan han var elva.

Pierre vill inspirera tjejer till att börja skejta

Skejting har blivit mer och mer populärt bland unga och nya skejtåkare rullar in på löpande band runt om i kommunen. I Järpen finns en fritidsgård kallad Garaget, där många ungdomar brukar spendera tid.

Publicerad

Där kan man bland annat just skejta. Men! Det har länge varit mest killar som skejtar. Varför är det egentligen så? Flera tjejskejtare börjar förvisso synas och inspirera andra inom sporten, men fortfarande är det många som tvekar. Vad är det som gör skejtningen speciell? Är det verkligen så läskigt och svårt? 

Pierre Holm är en 47-årig man som har ett stor engagemang inom skate och jobbar hårt för att hålla ungdomsverksamheten vid liv i Järpen. Han har själv skejtat i cirka 36 år och är en självlärd åkare som aldrig gett upp förrän han klarat sitt trick. Pierre är från början utbildad till möbel- och inredningssnickare och har drivit eget företag inom området. När han lade ner sitt företag, halkade han in på att jobba med ungdomar. I dag driver han den kommunala fritidsgården Garaget i Järpen tillsammans med Denise Asp. Han har nu jobbat med ungdomar i åtta år och jag intervjuade honom om detta.

Vad är det roligaste med just ditt jobb?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS