Einar Kristensen, fem år, ordnar älgsafari i Bonäshamn.

Femårige Einar ordnar älgsafari i Bonäshamn

Älg, rådjur, ren och räv. Det är några av djuren man kan ha turen att se vid ett besök i Bonäshamn och femårige Einars älgsafari. Häromdagen såg han själv fyra älgar och tre rådjur.

Publicerad

Längs väg 336 i Bonäshamn står det sedan i onsdags en skylt i form av en älg. Texten lyder: Älgsafari. Det är Einar Kristensen, fem år gammal, som med lite hjälp av sin mamma och pappa har satt upp den. Vid skylten har Einar hängt upp anteckningsblad som han själv har skrivit. På dem finns en lista över de djur som man kan spana efter längs vägen genom Bonäshamn. Vill man ha ett sådant anteckningsblad kostar det fem kronor och på Einars Älgsafari går det bra att betala med både kontant och Swish. Lappen tar man sedan med sig i bilen för att kunna anteckna vilka djur man ser och hur många av varje.

–Man måste köpa ett papper. Det kostar fem kronor. Sen kan man leta efter rådjur, renar, rävar och kanske björnar. Då kan det bli björnsafari, förklarar Einar Kristensen.

I Kallbygden har älgsafari längs riksväg 336 blivit en årlig tradition som börjar på Valborgsmässoafton och pågår fram till den 12 maj. Vid den här tiden på året börjar älgarna ströva fram på lägdorna i Kallbygden för att beta och finns då väl synliga. Förra året gjorde familjen lappar för att själva hålla koll på hur många älgar de såg och då blev det 60 stycken, berättar Einars mamma Johanna Kristensen. I år kom Einar på idén att alla besökare kanske vill kunna göra samma sak, samtidigt får han själv lite extra fickpengar. Pengarna sparar han nämligen till en leksak han önskar sig.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS