Ung Reporter

Christina Wistman är biträdande museichef på Jamtli

Jamtli - Upptäck Jämtland och Härjedalens Historia!

ÖSTERSUND(JT) Om du är nyfiken på att lära dig mer om Jämtlands och Härjedalens historia, då är Jamtli platsen för dig!

Publicerad

Här finns allt från gamla föremål och konstverk till arkeologiska fynd och fotografier. Jamtli är som tre museer i ett – med länsmuseet, Friluftsmuseet och Nationalmuseet. Christina Wistman som är biträdande museichef samt konst- och kommunikationsansvarig berättar att på Jamtli finns något för alla. 

Du kan utforska kulturhistoriska utställningar, promenera genom historiska gårdar på Friluftsmuseet och upptäcka spännande utställningar på Nationalmuseet. Men Jamtli är mer än bara ett museum. Det är också en plats där du kan njuta av gemenskapen och kulturen. Ta en paus och fika på caféet eller stanna över natten på vandrarhemmet för en riktig kulturupplevelse. 

För skolklasser och familjer erbjuder Jamtli olika program och evenemang, som julmarknader och midsommarfiranden. Det finns till och med öppen förskola för de minsta och program för svenska för invandrare. Och vet du vad som är ännu bättre? På Jamtli finns ingen åldersgräns, alla är välkomna! 

Men om du är under 13 år behöver du ha med dig en vuxen för att gå in på museet. Studenter och pensionärer får också rabatterat inträde. Så varför inte ta en tur till Jamtli och utforska Jämtlands och Härjedalens historia? Det är en spännande resa genom kulturen som du inte vill missa!

Powered by Labrador CMS