Lars Nyman är förbundschef på Jämtlands Räddningstjänstförbund.

Mångmiljon investering i nya brandbilar för Jämtlands räddningsförbund

LÄNET (JT) Fordonsflottan kommer att bytas ut snabbare för att bibehålla förmågan till räddningsinsatser. 2026-2027 kommer fem nya bilar att köpas in av Jämtlands Räddningstjänstförbund, vilket innebär en dryg fördubbling mot nuvarande takt.

Publicerad

Jämtlands Räddningstjänstförbund var länge ett samarbete mellan sju av länets åtta kommuner, men när Åre kommun i år gått med så är nu länets samtliga kommuner medlemmar. 

I maj konstaterades att förbundets budget inte förmår täcka det behov av investeringar som är nödvändiga för att bibehålla nuvarande status på fordonsflottan. Därför äskade man om tillskott och enligt förbundschefen Lars Nyman finns det nu ett politiskt beslut som innebär att brandbilarna kan bytas ut i en snabbare takt än tidigare då man vanligtvis bytt ut en bil per år:

 -2026 ska vi köpa tre och 2027 två stycken, säger Lars Nyman. Finns det utrymme i budgeten för det? -Ja, ägarkommunen har sagt att vi får göra det och vi får ju ägarbidrag varje år. Så det finns avsatta pengar för att köpa fem brandbilar 2026-27. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS