Anna Olofsson Frestadius började som VD för Torsta den 1 augusti i år.
Anna Olofsson Frestadius började som VD för Torsta den 1 augusti i år.

Lyckad mässa och konferens på Torsta

ÅS (JT) Det ruggiga höstvädret till trots, drog Jämtlands skogs- och lantbruksmässa till sig många besökare på lördagen. Den hölls på Torsta i Ås och Torstas nya VD Anna Olofsson Frestadius var nöjd. –Det känns verkligen som att det fanns ett uppdämt behov att få träffas. Förra året hölls mässan digitalt.

Publicerad

Mässansvarige Preethi Huczkowskiförklarade att det fanns något för alla åldrar på denna upplevelsemässa och att hon hoppades på runt 3 000 besökare. På mässan fanns ett femtiotal utställare, allt från djuraffärer till banker. Nytt för i år var att den samiska kulturen fanns representerad.

Barn kunde pröva på lassokastning med hjälp av systrarna Moamaria och Mejaline Sparrock, Jillie Ren & Vilt sålde renkorvar och -kött av olika slag och man kunde även köpa renköttssoppa. Den hade Ann Sparrock kokat. Hon leder projekt på Torsta om samisk mat och livsmedel i det offentliga köket. Ett sådant projekt är redan avslutat, nu pågår projektet Utveckling av samisk livsmedelsproduktion mot offentliga kök”.

Traktorer och maskiner men även kor, får, reptiler, hundar... Det fanns mycket att beskåda och gymnasieeleverna Torsta förevisade dem proffsigt för besökarna. Djurhuset med sitt terrarium drog till sig långa köer. Där visade andraårseleven Texas Jensen Andersson pytonormen Putte, som dock mest låg och vilade sig slingrad runt ett renhorn. Jag gillar verkligen reptiler och siktar på att bli exotisk veterinär, förklarar Texas, som går inriktning djurvård.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS