Skiss över det nya kraftvärmeverket. Den svarta byggnaden till höger i bilden är den nya anläggningen. Illustration: Jämtkraft

Jämtkraft miljardinvesterar i Lugnvik

LÄNET (JT) Energibolaget Jämtkraft investerar 1,5 miljarder kronor i ett nytt bioeldat värmekraftverk som beräknas stå klart i början av 2025.

Publicerad

Förstudien kring det nya bioeldade kraftvärmeverket har pågått i två år och den sjunde februari i år beslöt Jämtkrafts styrelse att starta det bygge som inleds i år och som beräknas stå klart i början av 2025.

Beslutet följdes av att i slutet av februari beslöt Mark och miljödomstolen att ge tillstånd till det som omfattar ett helt nytt kraftvärmeverk, men också förstärkningar av Östersunds fjärrvärmenät.

Kraftvärmeverket planeras att byggas bredvid det existerande som togs i drift 2002. Anläggningen kommer nyttja biobränsle i form av avfall från skogs- och träindustri och returträ. De båda kraftvärmeverken kommer gå parallellt och

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS