Fria mensskydd i Strömsunds skolor

STRÖMSUND (JT) Socialdemokraterna har drivit frågan om tillgången till mensskydd som en jämlikhetsfråga. Nu har saken bifallits i kommunstyrelsen och skolornas toaletter ska utrustas med mensskydd.

Publicerad

Mer än var tionde flicka och kvinna i Sverige upplever att de är obekväma i sociala situationer när de har mens. Följden kan bli att inte delta i idrottsundervisning eller andra aktiviteter. Dessutom är det en ekonomisk fråga, varje år lägger tjejer ca 1500 kronor på mensskydd och det kan vara svårt att ta upp ämnet för att ordna dessa pengar.

Socialdemokraterna i Strömsund har gjort ett initiativärende av att tillhandahålla mensskydd för sina elever, ett arrangemang som redan genomförts av flera kommuner runt om i Sverige. Det har drivits som en jämställdhetsfråga och ett viktigt argument har varit att det inte ska vara föräldrarnas ekonomi som avgör om alla elever kan delta på likvärdiga villkor i undervisningen.

Förslaget har 14 december bifallits av kommunstyrelsen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS