LÄNET

Jämten Peter Eriksson ny ordförande för Svenska Jägareförbundet

Det blev en jämte som nu kliver in och tar över ordförandeklubban i Svenska Jägareförbundet. Det står klart efter förbundets årsstämma i helgen. Peter Eriksson vann ordförandeskapet för förbundet med minsta möjliga marginal.

Publicerad
Peter Eriksson från Skyttmon i Jämtland blev efter en turbulent omröstning vald till ny förbundsordförande i Svenska Jägareförbundet vid årsmötet i helgen.
Peter Eriksson från Skyttmon i Jämtland blev efter en turbulent omröstning vald till ny förbundsordförande i Svenska Jägareförbundet vid årsmötet i helgen.

– Det känns utmanande och det är trevligt att få förtroendet att leda verksamheten. Min viktigaste uppgift blir att ena förbundet och se till att de beslut som fattades på årsstämman nu genomförs, säger Peter Eriksson till Jämtlands Tidning.

Men att få förtroendet har varit en lång och turbulent process, detta sedan Torbjörn Larsson för ett och ett halvår sedan aviserade att han planerade sluta. På stämman blev det långa diskussioner om vem som skulle ta över. Det fanns en kandidat till som fick stort stöd. Men slutligen blev det jämten Peter Eriksson som i omröstningen fick några fler röster och valdes.

– Vi är jättepositiva till valet – att det blev en från vår region som nu kommer att leda Jägareförbundet är något vi välkomnar. Peter Eriksson har ett långt engagemang i Svenska Jägareförbundet där han suttit i styrelsen sedan 2011. Han har suttit i styrelsen för Mitt Norrland ännu längre, säger Gun Fahlander som är ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland.

Peter Eriksson är egen företagare och driver skogsbruk på sin hemgård i Skyttmon. Han har tidigare arbetat för Ericsson, nätverksleverantören, där han haft uppdrag både nationellt och internationellt.

– Att vara styrelseordförande för Svenska Jägareförbundet är nästan ett heltidsarbete, det är jättemycket som behöver göras. Man måste gå in i det här med hela sin själ, säger Peter Eriksson som ser framemot att ta sig an uppdraget och han har stöd inte minst hos det lokala Jägareförbundet Mitt Norrland.

Det har blivit en spricka i förbundet. Det handlar om val av personer. Det är en lång historia som det varit jättemycket turer runt sedan Torbjörn Larsson informerade om att han skulle sluta. Men vi är nu glada över att det är Peter Eriksson som valdes till ordförande, han fick drygt hälften av rösterna, säger Gun Fahlander.

Powered by Labrador CMS