LÄNET

Jämten Peter Eriksson ny ordförande för Svenska Jägareförbundet

Det blev en jämte som nu kliver in och tar över ordförandeklubban i Svenska Jägareförbundet. Det står klart efter förbundets årsstämma i helgen. Peter Eriksson vann ordförandeskapet för förbundet med minsta möjliga marginal.

Publicerad

– Det känns utmanande och det är trevligt att få förtroendet att leda verksamheten. Min viktigaste uppgift blir att ena förbundet och se till att de beslut som fattades på årsstämman nu genomförs, säger Peter Eriksson till Jämtlands Tidning.

Men att få förtroendet har varit en lång och turbulent process, detta sedan Torbjörn Larsson för ett och ett halvår sedan aviserade att han planerade sluta. På stämman blev det långa diskussioner om vem som skulle ta över. Det fanns en kandidat till som fick stort stöd. Men slutligen blev det jämten Peter Eriksson som i omröstningen fick några fler röster och valdes.

– Vi är jättepositiva till valet – att det blev en från vår region som nu kommer att leda Jägareförbundet är något vi välkomnar. Peter Eriksson har ett långt engagemang i Svenska Jägareförbundet där han suttit i styrelsen sedan 2011. Han har suttit i styrelsen för Mitt Norrland ännu längre, säger Gun Fahlander som är ordförande för Jägareförbundet Mitt Norrland.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS