Linda Söderberg, som tog jägarexamen i fjol, jagade älg för första gången i år. På hennes tredje dag kliver en stor oxe förbi. – Ett oförglömligt minne, säger Linda.
Linda Söderberg, som tog jägarexamen i fjol, jagade älg för första gången i år. På hennes tredje dag kliver en stor oxe förbi. – Ett oförglömligt minne, säger Linda.

Linda Söderberg jagar för första gången – “ett oförglömligt minne”

STRÖMSUND (JT) Jakten började lugnt för Linda Söderberg som tog jägarexamen i fjol och hade premiärjakt i år. Jämtlands tidning har följt henne från Backe jaktskyttebana i augusti, till älgpasset i Ringvattnet den första jaktveckan.

Publicerad

Klockan halv sex på morgonen, när de första röda strimmorna av morgonljus börjar bryta sig fram längst ner på horisonten, förbereder Linda Söderberg sig förväntansfullt inför en dag i Ringvattnets skogar. Det är hennes andra dag på älgpass, någonsin. Jämtlands tidning var på plats när hon sköt för bronsfodringen på Backe jaktskyttebana i augusti, det gick vägen och nu har det blivit dags att omsätta kunskaperna i praktiken. Linda är lugn och känner sig redo. Hon har väntat ett år på de här septemberdagarna.

– Hade inte Rolle frågat om jag inte skulle ta jägarexamen förra året hade jag aldrig suttit här. När Rolle frågar då säger man ja, skrattar Linda.

Rolle är Roland Svensson, ledare för jägarexamen i Strömsund och jaktledare i Ringvattnet där Linda är en av tre gästjägare.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 4 mån

99 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS