Två IT-incidenter på Region JH

LÄNET (JT) På kort tid har två incidenter inträffat som gjort det svårt att utföra normal sjukvårdsverksamhet.

Publicerad

I september uppstod problem sedan en uppdatering genomförts vid midnatt och under flera timmar på morgonen var det svårt för personalen att komma åt patientjournaler, telefonrådgivning låg nere och operationer fick pausas. Sedan dess har rutinen införts att genomföra dessa uppdateringar manuellt och under dagtid.

I lördags var det dags igen och den här gången var det frågan om ett större haveri som varade ända till måndagen. Åter igen blev det problem att komma åt patientjournaler och operationer fick ställas in. Problem uppstod när åtkomsten till servrar pendlade. De större problemen ska nu vara åtgärdade och Region JH:s IT-avdelning arbetar på att öka kapaciteten hos brandväggen, som i förlängningen kan komma att bytas ut.

IT-chefen Marit Nilsson betonar att systemen generellt sett är säkra samt att i det längre tidsperspektivet har sjukhuset varit relativt förskonat från haverier:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS