Polisinspektör Jimmy Norberg tror inte att fartkontroller på isvägarna är en väg att få ned hastigheten. Foto: Polisen Jämtland
Polisinspektör Jimmy Norberg tror inte att fartkontroller på isvägarna är en väg att få ned hastigheten. Foto: Polisen Jämtland

Poliskontroll på isvägar inte ett alternativ

ÅRE (JT) Röster har höjts om polisen skulle kunna ha större närvaro runt isvägarna. Frågan som då ställs är om detta kan göra någon skillnad för att stoppa de som kör för fort och därmed påverkar isens hållbarhet.

Publicerad

Jimmy Norberg är gruppchef på Trafikövervakning hos Polisen i Östersund.

– Det är svårt att göra fartkontroller på en isväg. Då ska vi stå där för att synas men ingen kommer att köra fort när vi står där. Då blir det ju bara den stunden som vi är där. Visst har det viss effekt men det är en prioriteringsfråga om vi ska lägga resurser på att stå där för att man riskerar att köra sönder isen. Vårt huvuduppdrag handlar om att rädda liv, nollvisionsarbetet. Tittar vi på svårt skadade och döda så är det inte på våra isvägar det sker flest olyckor. Jag förstår problemet att folk kör för fort och kan skapa svallvågor under isen som kan förstöra isen. De förstör ju för allihop, isvägarna är ju en fantastisk möjlighet som kortar resvägar för många.

Polisen har ju uppdrag på andra sidan Storsjön, skulle det vara möjligt att de då kör isvägar så att de syns där då?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS