Svenssons trä i Ismundsundet har gått som tåget under pandemin. “Vi har ökat omsättningen med 30 procent”, säger Erik Svensson, ägare.
Svenssons trä i Ismundsundet har gått som tåget under pandemin. “Vi har ökat omsättningen med 30 procent”, säger Erik Svensson, ägare.

Svenssons Trä i Ismundsundet om pandemiåret: “Har gått strålande”

Familjeföretaget Svenssons Trä i Ismundsundet gjorde succé under det första pandemiåret. Och det har fortsatt på samma sätt 2021. – Det enda problemet är att det börjar bli svårt att få tag på råvara, säger Erik Svensson, ägare.

Publicerad

Ja, sågverken går för högtryck just nu. Den globala efterfrågan på sågade trävaror har skjutit i höjden, bland annat i USA, vilket gör att priserna drivs upp. Amerikanarna betalar också bra vilket gör att de mindre träförädlande företagen i Sverige kan hamna lite på undantag.

– Det börjar bli svårt att få tag på råvara, och vi har fått höja priset vi också för att hänga med, säger Erik Svensson på Svenssons trä.

Annars har 2020 och ingången av 2021 varit en blomstrande tid för det lilla familjeföretaget utanför Rissna i Bräcke kommun.

– Det har gått strålande måste jag säga. Det har varit jättemycket jobb och vi har ökat omsättningen med 30 procent, säger Erik Svensson.

Familjeföretaget har funnits sedan 1948, då grundaren Per Svensson (Eriks farfar) anlade en såg. Sågen är nu nedlagd och företaget fokuserar istället på att leverera färdiga produkter, som paneler, allmogelister och reglar.

– Vi säljer mycket till byggfirmor men gör också en del legojobb åt SCA. Det har varit stora och fina ordrar, säger Erik Svensson.

Är du förvånad över hur bra det har gått under pandemin?

– Ja, alltså i början hade man ingen aning om hur det skulle slå. Men för oss har det flutit på väldigt bra. Det är bara att hoppas att det kommer att gå att få tag på råvara fram över, säger Erik Svensson.

Powered by Labrador CMS