Per Mårs visar båda varianterna, träningsskridskon (svart) och chassit till isskridskon för prestanda (vit). Företaget grundades 2011 i Östersund och har idag kontor och verkstad för produktutveckling på Storgatan. Foto: Torbjörn Aronsson

Marsblade bakom ÖIK:s framgångar - samarbetar med världsstjärna

ÖSTERSUND (JT) Ishockeylaget ÖIK har bland annat gått upp i Hockeyallsvenskan och en del av framgången kan spåras till teknikföretaget Marsblade. Ett samarbete med topprankade NHL-stjärnan Auston Matthews har inletts och företaget har stora ambitioner på sportmarknaden.

Publicerad Senast uppdaterad

Det började egentligen med en idé från Per Mårs som spelat ishockey i det svenska landslaget och NHL. Under en skadeperiod fick han tillfälle att fördjupa sitt intresse för träningsmetoder och teknik. Resultatet blev Marsblade O1 som är en ny typ av chassi för skridskoåkning, alltså det parti som sitter mellan stålet och skon. Samma år som den togs fram, 2011, grundades företaget Marsblade i Östersund.

Marsblade är idag ett företag som fortfarande har sitt säte i Östersund men som även har kontor i USA och säljer internationellt med tillverkning i Sverige och Kina. Det har 13 anställda plus konsulter och hade en omsättning på 48 miljoner kronor är 2021.

JT träffar grundaren Per Mårs, som är kvar i företaget som innovatör, och produktutvecklaren Petter Erlandsson på kontoret samt verkstaden för produktutveckling.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS