NYHETER

Peter Ekholm får lämna rollen som vd för Inlandsbanan AB.
Peter Ekholm får lämna rollen som vd för Inlandsbanan AB.

Inlandsbanans vd sparkas: “Krav på ett nytt ledarskap”

ÖSTERSUND (JT) Inlandsbanans vd Peter Ekholm får lämna bolaget. Det beskedet ges under fredagen.
– Den strategiska inriktning och position Inlandsbanan nu har tagit kommer att ställa krav på ett nytt ledarskap, säger Katarina Nyberg Finn, styrelseordförande.

Publicerad Senast uppdaterad

Peter Ekholm tillträdde som vd vintern 2015 och kom då från en chefstjänst på Skistar. Nu har styrelsen beslutat att bryta med Peter Ekholm. Han avgick redan under fredagen.

– Peter har gjort ett utmärkt arbete med att driva det här för Sverige viktiga infrastrukturprojektet. Den strategiska inriktning och position Inlandsbanan nu har tagit kommer att ställa krav på ett nytt ledarskap varför styrelsen beslutat att genomföra ett ledarskifte, säger Katarina Nyberg Finn i ett pressmeddelande.

– Detta är rätt tidpunkt för förändring då bolaget går in i en ny fas i det fortsatta arbetet med att utveckla bolaget och realisera en rustning av Inlandsbanan, fortsätter hon.

Inlandsbanans styrelse kommer nu att påbörja arbetet med att hitta en efterträdare. Tills det är klart så kommer Mats Portinson, i dag vice vd och infrastrukturchef, att kliva in som tillförordnad vd. Katarina Nyberg Finn kommer samtidigt att gå in i en roll som “arbetande styrelseordförande”.

Powered by Labrador CMS