ÖSTERSUND

Otto Nilsson är ny vd för Inlandsbanan AB
Otto Nilsson är ny vd för Inlandsbanan AB

Otto Nilsson återvänder till Inlandsbanan – blir vd igen

Otto Nilsson lämnade posten som vd för Inlandsbanan AB år 2015. Nu är han tillbaka i samma roll.
– Jag är glad att vi kunnat återrekrytera Otto Nilsson till Inlandsbanan, säger Katarina Nyberg-Finn, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Publicerad Senast uppdaterad

Inlandsbanan har sedan i maj sökt en ny vd till bolaget, då Peter Ekholm fick sparken.

“Den strategiska inriktning och position Inlandsbanan nu har tagit kommer att ställa krav på ett nytt ledarskap”, var Katarina Nyberg Finns besked då.

Det ledarskapet har styrelsen hittat i bolagets tidigare vd, Otto Nilsson, som lämnade sin post 2015. Därefter har han jobbat för järnvägsentreprenören Strukton Rail. Nu är han tillbaka på Inlandsbanan igen. Det beskedet gav styrelsen i veckan.

– Jag är glad att vi kunnat återrekrytera Otto Nilsson till Inlandsbanan. Vi sökte ett nytt ledarskap och med Otto får vi ett nygammalt. Med hans gedigna bakgrund inom branschen och stora kunskap om bolaget, kommer Inlandsbanan snabbt kunna ta sig an utmaningar och utvecklingsmöjligheter både här och nu och framåt, säger Katarina Nyberg Finn och fortsätter:

– Nu fortsätter vi med kraftarbetet med att stärka Inlandsbanans unika möjligheter att kunna transportera både människor och gods genom inlandet.

Otto Nilsson säger så här om valet att återvända:

– Mitt engagemang för Inlandsbanan har inte svalnat under åren jag varit borta. Det finns naturligtvis utmaningar men utvecklingen av samhället med ett ökat fokus på hållbarhet och stora industrisatsningar i norra Sverige gör att Inlandsbanan är viktigare än någonsin.

Mats Portinson som sedan i maj har fyllt rollen som tillförordnad vd kommer nu att gå tillbaka till sin tjänst som infrastrukturchef.

Powered by Labrador CMS