SPORT

Ingen SM-final för Jämtland – föll i match sju mot Södertälje

ÖSTERSUND (JT) Jämtland Basket hade greppet om en finalplats inför sista perioden. Då föll “älgarna” ihop som ett korthus.
– Det är ett riktigt bra basketlag vi förlorar mot, konstaterar Jämtlands huvudtränare Adnan Chuk, efter förlusten mot Södertälje, 72–83.

Publicerad

Trots avsaknad av publik så har hemmaplansfördelen varit en solklar faktor i semifinalserien mellan Jämtland och Södertälje. Fram till match sju hade inget av lagen straffat varandra på bortaplan.

Men Jämtland har varit betydligt närmre, och såg också länge ut som ett vinnande lag i match sju. Inför den sista perioden var Jämtland i ledning med 57–52.

En framgångsfaktor hade varit spelet under korgen, där Cyril Langevine dominerade med totalt elva returer.

När Södertäljes storstjärna Viktor Gaddefors dessutom fick lämna med fem fouls tidigt i fjärde, så steg Jämtlands aktier ännu mer.

Men då klev istället Dino Pita fram och levererade poäng. Samtidigt var det ingenting i Jämtland som fungerade offensivt (som också fick klara sig utan utfoulade Pierre Hampton).

– Vi hade behövt lite mer kreativitet i anfallet, men så här direkt efter måste jag säga att det var Södertälje som vann matchen mer än något annat, var Adnan Chuks kommentar efter matchen.

Jämtland kan ta med sig sin bästa säsong någonsin, och detta under Adnan Chuks första säsong som coach. Fansen har med andra ord all anledning att hoppas på mer nästa säsong.

– Vi var nära och det känns förstås surt så här direkt efter matchen. Vi hade gärna bjudit våra fans på en SM-final, men erfarenheten från den här säsongen och det här slutspelet hoppas vi kunna ha användning av nästa säsong, säger Chuk.

Jämtland får nu ta semester, medan Södertälje ställs mot Norrköping i SM-finalen.

Powered by Labrador CMS