Ingen kan göra ALLT men alla kan göra NÅT

Idrottsrörelsen är en viktig motor i det svenska samhället och navet i vår folkhälsa. Under pandemin har många idrottsföreningar lidit ekonomiskt, tappat medlemmar, ledare och motivation.

Publicerad

Vi ser också en minskning av aktivitet bland de som behöver det mest. Länets närmare 400 idrottsföreningar bidrar till rörelse, glädje, gemenskap, integration och inte minst intäkter till länet genom sina evenemang.

Det vill vi att de ska fortsätta att göra, därför behöver idrottsrörelsen en återstart. Vilken hjälp kan föreningarna vänta från allmänheten och våra lokala politiker?

Sedan 1700-talet har föreningar varit en viktig motor i det svenska samhället och navet i vår folkhälsa. Idrottsrörelsen, en stor del i vårt föreningsliv, ger positiva effekter på vår hälsoekonomi, skapar glädje och gemenskap, underlättar integration, skapar besöksanledningar och intäkter för vårt län.

Under pandemin har många idrottsföreningar lidit ekonomiskt, tappat medlemmar, ledare och motivation. Vi ser också en stor minskning av aktivitet bland de som behöver det mest, som t.ex. personer med funktionsnedsättning. Det finns anledning till oro inför framtiden.

Vaccineringarna rullar på men vi vet inte hur läget kommer att se ut i höst varken i samhället eller för idrottsrörelsen. Vår syn är att bra idrott som lockar många bidrar till ett starkare samhälle och snabbare återhämtning. Något vi verkligen behöver i kölvattnet av pandemin.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen har tagit ett initiativ för att belysa vikten av stöd till länets idrottsföreningar. Lördag den 28/8 bjuder idrotten i Jämtlands län in till en prova-på-dag. Idrottsföreningar i våra kommuner kommer att anordna kostnadsfria aktiviteter för att allmänheten ska kunna testa en helt ny idrott, bekanta sig med en ny förening eller inspireras till att återuppta träningen. Under dagen kommer det också finnas möjlighet att träffa kommunpolitiker och kommunala tjänstemän i respektive kommun.

RF-SISU Jämtland-Härjedalen marknadsför dagen och skapar incitament för idrottsföreningarnas deltagande i sin kommun. Kommunerna i sin tur bidrar med aktivitetsytor samt att sprida gemensam information i sina kanaler.

Om du också vill stötta våra idrottsföreningar kan du ta med vänner och familjen till prova--dagen, stötta din förening genom stödmedlemskap, gå på deras evenemang och engagera dig i föreningens aktiviteter.

Frågan som kvarstår är vilken hjälp kan idrottsföreningarna i länet vänta från våra lokala politiker?

Tillsammans gör vi skillnad!

Styrelsen RF-SISU Jämtland-Härjedalen

Powered by Labrador CMS