Inga vikarier sätts in vid sjukdom – en av orsakerna till hög arbetsbelastning för vårdpersonal i Bräcke?

En stor orsak till dom höga kostnaderna för vård och omsorg i Bräcke kommun är; om en ordinarie personal blir sjukskriven inom till exempel ett äldreboende. Då måste en vikarie komma, kommer ingen vikarie, måste den övriga personalen ha samma kvalité på arbetet trots att de är en person kort.

På andra arbetsplatser där en ordinarie personal blir sjukskriven tar man oftast inte in någon vikarie, på grund av för höga kostnader, och de dagarna det händer, så ställer inte arbetsgivaren krav på att det ska samma kvalité på arbetet de dagar någon är sjukskriven.  

Det är en stor orsak till att skolan och barnomsorgen har ca 4,97% i sjukskrivningstal 2019 men vård och omsorg hade 9,14% i sjukskrivningstal samma år i Bräcke kommun. Så länge Bräcke kommun måste, enligt lagen, bibehålla samma höga kvalité inom vård och omsorg när någon är sjukskriven, så är det ett bra förslag att öka personaltätheten. För det är det enda förslaget som snabbt minskar ”sjukskrivningsproblemet” inom vård och omsorg och då sjunker kostnaderna för Bräcke kommun. Det minskar även behovet av vikarier samt kostnaden för dessa inom vård och omsorg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS