Inflyttning på Violvägen första maj

- I detta kök har vi fått ta ner alla skåp och sanera väggen bakom. Men de flesta av skåpen klarade sig och återanvänds, förklarar Sven-Eric Freskgård.
Första maj kan de första hyresgästerna återvända till sina lägenheter på Violvägen 2 i Svenstavik. Det var den nionde augusti i fjol som fastigheten eldhärjades och sedan dess har den sanerats och renoveringen är i full gång.

– Vi håller tidplanen, arbetet fortskrider precis som det är tänkt, säger Richard Grubb, fastighetschef på Bergshyreshus AB. 

C ingången på Violvägen 2 kommer att vara inflyttningsklar redan den första maj och B ingång beräknas vara redo att åter bebos i början av juli. 

– Vi har brist på bostäder i centrala Svenstavik och Myrviken. Det är skönt att de boende kan börja återvända om en och en halv månad, det frigör andra lägenheter i sin tur, förklarar Richard. 

Är det de som bodde i fastigheten innan branden som återvänder? 

– Vi erbjuder de som bodde där tidigare att i första hand få tillbaka sina lägenheter, säger Richard. 

När JT besöker Violvägen 2 är det projektledaren Sven-Eric Freskgård som guidar. 

– När vi kom in och började renovera upptäcktes att det runnit släckvatten från taket längs med innerväggen och ända ner hit i detta kök som i sak var längst bort från den eldhärjade delen. Här har vi fått ta ner alla skåp och sanera väggen bakom, förklarar Sven-Eric. 

På toaletten intill visar han var man rivit upp en hel vägg för att rengöra från fukt och mögel. 

– Man måste öppna upp och kolla allt inne i väggarna. Det får inte finnas kvar fukt eller kolrester, menar han. 

Sven-Eric visar även den mest eldhärjade trappuppgången där stammar och all el byts ut. 

– Här har betongen slipats ner ett par millimeter och det kommer dröja ett bra tag innan det blir återuppbyggt i denna del. Alla innerväggar ska byggas, här är det som att bygga från början, förklarar Sven-Eric Freskgård. 

När är huset på Violvägen 2 helt återställt? 

– Allt har ju gått väldigt bra med B och C medans A ingången, där det brann som mest, där kan vi idag inte säga när inflyttning kommer att ske, berättar Richard.  

Hur är känslan i nuläget? 

– Just nu känns det bra att allt går enligt planen, med första inflyttningen inom kort, säger Richard Grubb, fastighetschef på Bergshyreshus AB. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Dela på print
  • Annonser