Benedetto och Chiara med barnen Viola och Mario under ett besök i Jänsmässholmen i höstas.
Benedetto och Chiara med barnen Viola och Mario under ett besök i Jänsmässholmen i höstas.

Tre inflyttare till Krokom om hur de upplevde Gyda

KROKOM (JT) Tre nya inflyttare till Offerdal berättar om hur de upplevt de senaste dagarna, med den rejäla vinterstormen Gyda. Den förde ju med sig enorma mängder regn och snö samt hård blåst – och lite skräckblandad förtjusning för de inflyttade familjerna…

Publicerad

I Tångeråsen bor Eva Melin med sambon Camilo. Dessa två stockholmare flyttade dit i augusti, på grund av Evas ingenjörsjobb på Tyréns i Östersund. De trivs bra och Eva avslöjar också att de är på gång att ta förarbevis för snöskoter. Hon säger så här:

–Sedan flytten hit har vi hunnit checka av en hel del på listan för vad en nyinflyttad storstadsbo från södra Sverige kan tänkas råka ut för i ett vintrigt Jämtland. Urladdat bilbatteri, fastfrusen handbroms, och en och annan vurpa på cykeln som ännu inte fått några dubbdäck. Så när veckans storm tillkännagav sig tänkte vi att vi skulle vara förberedda, för en gångs skull. Vi gjorde oss redo för hemarbete, handlade mat och fyllde på med både ved och vatten. Och för oss som har lyxen att faktiskt inte behöva ta oss någonstans, har veckan inte bjudit på några större överraskningar.

Hon tillägger:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS