.Inbrott i Ströms hembygdsgård – stöldgods funnet vid husrannsakan1.jpg Jörgen Olofsson, styrelsemedlem, och Håkan Espmark, ordförande i Ströms hembygdsförening utanför fönstret där inbrottstjuvarna tog sig in.

Flera inbrott i Ströms hembygdsgård – stöldgods funnet vid husrannsakan

STRÖMSUND (JT) Tre nätter i rad blev Ströms hembygdsgård drabbad av inbrott förra veckan, natten mot fredag, natten mot lördag och natten mot söndag. I en husrannsakan som skedde på söndagen fann polisen stöldgods bland annat från hembygdsgården.

Publicerad

– Det kändes hopplöst att de var inne varje natt och tog för sig det de ville. Men nu känns det bra att kunna få tillbaka det som stals från oss, men det som känns bäst är att man förmodligen hittat de som gjort det, så att man kan stävja det här. Det är det viktigaste, säger Håkan Espmark, ordförande för Ströms hembygdsförening. Han tillägger:

– Nu har vi haft en första natt utan inbrott, så vi ska undersöka vad det är som har blivit förstört och vad som har försvunnit. Under helgen har vi påbörjat arbetet med att byta lås eftersom de kom över ett nyckelskåp med nycklar till 27 byggnader. Håkan Espmark och Jörgen Olofsson, styrelsemedlem i hembygdsföreningen, tycker att det verkar som att gärningsmännen visste vad de gjorde.

– Det verkar som de har gjort det här förr, säger Jörgen Olofsson och fortsätter:

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS