Idrottsrörelsen hårt drabbad av covidrestriktioner

Styrelsen i RF-SISU Jämtland/Härjedalen vill se kraftigare åtgärder från regeringen för att hjälpa idrottsrörelsen.

Idag släpptes Riksidrottsförbundets fullständiga rapport om pandemins påverkan på idrottsrörelsen. Rapporten bygger ett gediget material som innefattar de kompensations-stödsansökningar som är gjorda under 2020, samtal med specialidrottsförbund under april och maj 2021 samt fyra olika enkäter. Summeringen är minskat idrottande och frustration, färre ledare och funktionärer, minskat engagemang från föräldrar samt försämrad ekonomi – med några undantag.

Coronavirusets spridning slog till i Sverige med full kraft i mars 2020. För att minska smittspridningen i samhället vidtogs en lång rad åtgärder. Det som påverkade idrottsrörelsen mest var regeringens beslut om begränsningen av antalet personer vid allmänna sammankomster, som dessutom har skärpts rejält under året som gått.

Därefter har restriktioner, allmänna råd från Folkhälsomyndigheten, en ny tillfällig pandemilag, rekommendationerna och lokal tillämpning försvårat möjligheterna för idrotter att bedriva sin verksamhet på ett smittsäkert sätt. I Jämtland-Härjedalens distrikt säger 96 % av föreningarna att de har påverkats negativt av Corona, hela 61 % anger att de till stor del har påverkats negativt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS