Kjell Lundberg. Foto: Destination Östersund/Creative Commons

Idrottsfest för ungdomar gav Årets Gregorius till Johanna Ojala och Kjell Lundberg

ÖSTERSUND (JT) De båda är drivande bakom Nordiska Ungdomsspelen som blivit ett event för rörelseglädje, gemenskap, tävlingar, lek och fest. Utmärkelsen delades ut i samband med öppnandet av Gregoriemarknaden.

Publicerad

Varje år delas Årets Gregorius ut till någon som med föredömligt engagemang driver och utvecklar en idé eller företeelse som bidrar till att påverka Östersunds och vårt läns profil på ett positivt sätt. Årets pristagare Johanna Ojala och Kjell Lundberg får priset för sitt arbete med Nordiska Ungdomsspelen som arrangerades första gången 2017.

Spelen är öppna för barn mellan 9-16 år och även parasportare får delta i evenemanget som har bakgrund i ett tidigare existerande koncept, Nordiska Ungdomsskidspelen. Sedan starten 2017 har Nordiska Ungdomsspelen utvecklats från att fokusera på skidor och växt i storlek. 2022 deltog 1293 deltagare från 16 olika landskap och 3 länder som tävlade i 12 olika grenar.

Som pristagare får Johanna Ojala och Kjell Lundberg emotta Gregoriusstaven, som snidas av Gjermund Runsten. Priset Årets Gregorius delas ut av Destination Östersund, Östersund Handel, Swedbank och Östersundsposten. I juryn sitter även Jamtli.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS