St Olavslopp på digitalt vis arrangerades även förra året.
St Olavslopp på digitalt vis arrangerades även förra året.

Digitalt St Olavslopp bjuder in deltagare från hela världen

LÄNET (JT) Förra årets fysiska St Olavslopp ställdes in till följd av corona-utbrottet. I år gör arrangörerna en insats för att folk ska kunna delta i ett virtuellt lopp på distans.

Publicerad

Under perioden 28 juni till 3 juli har deltagarna i årets St Olavslopp möjlighet att springa, gå eller jogga sträckor som motsvarar distanserna i den faktiska leden. Dessa sträckor registrerar sedan arrangörerna och de som deltar får diplom och har chans att vinna priser som lottas ut. I skrivande stund är 41 lag registrerade till loppet. Richard Kingstad, marknad och kommunikation i St Olavsgruppen berättar om det digitala tillvägagångssättet.

– Vi körde ett digitalt lopp i fjol också men det var så nytt då. Folk hade kanske inte hunnit vänja sig vid att allt skulle vara på distans. I år märks det att intresset vuxit och folk börjar bli lite otåliga. Det märks på några av lagen som var med i fjol att de vill kunna jämföra sina tider från årets lopp med fjolårets, säger Richard.

Arrangörerna har gjort excelfiler som de skickar ut till lagen. Lagen fyller allteftersom i sträcka och tid och mailar sedan tillbaka filen till arrangörerna. I fjol deltog några personer från Storbritannien i det digitala loppet och Richard säger att det kanske kommer vara internationella deltagare med även i år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS