Prisutdelning med godis för de 45 deltagarna i barnklassen.

Jormvattnets IF bygger för framtiden

STRÖMSUND (JT) I byn Jorm är idrotten en väsentlig del av gemenskapen och har varit det i många år. Nyligen genomfördes Jormvattnets IF:s tävling Jorm Runt, en stafett unik i sitt slag och en av flera verksamheter som den lilla föreningen bedriver.

Publicerad

 Jormvattnets IF är en sammanhållande kraft i byn Jorm, som är belägen i Frostvikens socken. Deras arrangemang Jorm Runt har funnits i decennier och årets upplaga som nyligen genomfördes var den 47:e i ordningen. Josephine Olsson sitter som kassör i föreningen och är en del av arbetsgruppen för tävlingen.

— Föreningen är till för alla, men vi jobbar extra mycket för att aktivera våra barn och ungdomar. De vuxna kommer på köpet, berättar Olsson.

 Stafetten Jorm Runt består av grenarna löpning, cykling, simning och rodd. Numera går den även att genomföra i ett svep som ensam deltagare i klassen Superstar. I år deltog 12 stycken i denna klass, 17 stycken lag i stafetten, samt 3 stycken lag i ungdomsklassen. Lagen tävlade under kreativa lagnamn som “Sist in”, “Patriks Jumbo” och “Albin & Gänget”. I linje med verksamhetsinriktningen genomfördes även ett mini-Jorm Runt. Här kör barn mellan 0 till 10 år en anpassad bana på 200 meter som avslutas i samma målgång som övriga klasser. Under kvällen blev det musikunderhållning av Patriks Combo, samt middag med sång och dans.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS