Sandra Örjebo från IFK Strömsund ishockeysektions A-lag demonstrerar skjutteknik på Idrottens prova-på-dag i Strömsund. – Ishockey är världens roligaste och bästa sport, säger Sandra.
Sandra Örjebo från IFK Strömsund ishockeysektions A-lag demonstrerar skjutteknik på Idrottens prova-på-dag i Strömsund. – Ishockey är världens roligaste och bästa sport, säger Sandra.

Idrottens prova-på-dag vill locka till rörelseglädje igen

STRÖMSUND (JT) I lördags gick Idrottens prova-på-dag av stapeln för första gången någonsin i Jämtlands län. Idrottsföreningar medverkade i åtta kommuner, en av dessa var Strömsund.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det handlar om glädje, att främja rörelseglädje och en kärlek för idrott, berättar Susanne Olsson, en av de huvudansvariga för Idrottens prova-på-dag och idrottskonsult på RF-SISU, Riksidrottsförbundet och Sisu Idrottsutbildarna, som tillsammans med kommunerna anordnar dagen.

Alla ska kunna vara med på ett eller annat sätt, oavsett socioekonomisk bakgrund, oavsett ålder, oavsett hur man ser ut, det menar Susanne är viktigt.

Glada besökare finns det gott om på Strömvallen i centrala Strömsund under Idrottens prova-på-dag där fem föreningar har samlats: IFK Strömsund ishockeysektion, Strömsunds Skateklubb, Strömsunds Ridklubb och Skyttegymnasiet. Strömsunds Bordtennisklubb och Strömsunds Tennisklubb tar emot besökare också, men på sina egna arenor. Även Rossöns IF och Hotings IF medverkar men i respektive ort.

Få tillgång till exklusivt material på Jamtlandstidning.se

Tack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Vi har bytt leverantör.

Därför ber vi dig som redan är prenumerant att logga in på nytt genom att välja Glömt lösenord och följa anvisningarna.

Sedan kan du fortsätta att läsa som vanligt.

Behöver du hjälp att logga in? Har du frågor? Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

063-145832

[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 7 dagar
*Testkampanj*

1 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 12 mån

500 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 12 mån

800 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

50 kr

Köp nu

Jämtlands Tidning Papper + Digital 1 mån

80 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS