Matbutiken i Vemdalen bygger ut

HÄRJEDALEN (JT) ICA Vemdalen bygger ut och strukturerar om.

Publicerad

– Drygt 40 kvadratmeter kommer vi att bygga ut. Hela utbyggnaden och förändringarna av lokalerna kommer att landa runt dryga halv miljonen allt för att vår arbetssituation ska bli bättre här, berättar handlaren Patrick Sjölund, Vemdalen.

Förutom själva utbyggnaden vad ska ni göra mer?

– Detta är första steget i en trestegsraket. Vi flyttar vårt frukt och grönt lager till det nya utrymmet som även ska inrymma ett kylrum och beredningsrum. Det hamnar i direkt anslutning till frukt och grönt avdelningen i affären vilket underlättar för de som med den biten, förklarar Patrick och fortsätter. Den gamla frukt och grönt kylen kommer vi att riva och ge plats åt kolonialvaror, dvs torrvaror i kartong och konserver.

Det blir mycket på en gång?

– Ja, och inte nog med det. Steg tre innebär en förbättring av kontorsplatserna. En data plats flyttas till den nya utbyggnaden och en del av lagret kommer att inrymma kontorsplatser för personalen. När vi ändå är på gång med förbättringar i butiken passar vi på att byta ut alla prisetiketter på hyllorna till moderna elektroniska skyltar. Allt för att underlätta för våra kunder, säger han.

Har du fler planer framöver?

– Det är detta som sker nu. Men det är klart att det finns spännande planer för framtiden som vi får återkomma om. Det viktiga för oss är att växa med hela området som nu är inne i en enorm tillväxt sedan tio år, säger Ica Patrick som alla kallar honom.

Du har jobbat i trakten i snart tolv år.

– Hösten 2009 kom jag till Vemdalen och sedan dess har vi expanderat och nu har vi tre matbutiker. Även butikerna i Björnrike och på Skalet har behov av utveckling, men det ligger på framtiden, säger Patrick Sjölund hemlighetsfullt.

Powered by Labrador CMS