Lars Ocklind, ICA-handlare i Åre har överklagat kommunens beslut att han inte ska få kalla butikens egenodlade grönt för Fjällodlat (arkivbild).
Lars Ocklind, ICA-handlare i Åre har överklagat kommunens beslut att han inte ska få kalla butikens egenodlade grönt för Fjällodlat (arkivbild).

ICA i Åre står på sig kring Fjällodlat - har överklagat kommunens beslut

ÅRE (JT) JT var tidigare i år först med att rapportera att Åre kommun tog striden med ICA-butiken i Åre rörande fjällodlade grönsaker. ICA-butiken har sedan något år odlat sallad och kryddor i en container i närheten av butiken och sedan sålt dessa med märkningen “Fjällodlat”. Det har kommunen menat varit falsk marknadsföring och vilseledande för kunderna.

Publicerad Senast uppdaterad

Åre kommun beslutade tidigare i år om ett föreläggande om förbud för ICA-butiken att kalla de container-odlade varorna Fjällodlat. ICA:s jurister delade inte uppfattningen om att det rörde sig om vilseledande marknadsföring och namnet blev kvar. Lars Ocklind, VD på ICA i Åre berättar om hur läget ser ut just nu.

– Vi fick ett föreläggande om att namnet skulle tas bort den 5 juli men vi gick vidare till Svensk Handel och deras jurister så nu får vi se. Det vore så häftigt om vi kunde vinna det här, säger Lars.

ICA-butiken överklagade kommunens beslut och nu är det bara att vänta på domslutet.

– Överklagan kom in i tid och nu får vi se om Länsstyrelsen tycker att vi gjort en korrekt bedömning, säger Charlie Rehn, miljöinspektör på Åre kommun.

Lars håller inte med om kommunens tankegångar om att informationen på etiketterna skulle vara missvisande. Det står på etiketterna hur grönsakerna och kryddorna produceras och det spelas upp bilder från containern på en TV-skärm inne i butiken.

– Alla vet ju att man inte kan odla basilika på Åreskutan. Jag lärde mig som femtonåring i mamma och pappas butik att man aldrig ska tro att kunden är dum, säger Lars.

Powered by Labrador CMS