Surströmmingen blir hett eftertraktad även i år. Bedömningen hos de butiker som JT har pratat med är att tillgången är något bättre – men långt ifrån bra. Foto: ARKIVBILD

Något bättre – men långt ifrån bra tillgång på surströmming

LÄNET (JT)Surströmmingspremiären närmar sig. Även i år blir det svårt att få tag på den populära fisken. – Det ser inte ljust ut på surströmmingsfronten i år heller, säger Cleo Biezen på Ica Supermarket i Svenstavik.

Publicerad Senast uppdaterad

Strömmingsbeståndet i Östersjön bedöms som hotat och bör undvikas helt enligt WWF:s fiskeguide. Detta har fått stora konsekvenser för tillgången på surströmming i handeln. Livsmedelsjätten Axfood har exempelvis beslutat att stoppa försäljningen av surströmming i sina butiker resten av 2024.

Jämtlands Tidning ringde runt till några butiker i länet hur tillgången kommer se ut.

– Som jag förstått det är det något bättre tillgång än i fjol, men absolut inte för att täcka säsongen. I fjol tog det som vi fick till oss slut på 1,5 dygn. Då hade vi ändå satt ett max på två burkar per kund, säger Cleo Biezen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS