Krokom byter kommunalråd – redan innan valet i september

Malin Bergman, tar över som nytt kommunalråd i Krokom, efter Maria Söderberg.

KROKOM (JT) Mitt i brinnande valrörelse så får Krokom ett nytt kommunalråd. Malin Bergman efterträder nämligen Maria Söderberg som Centerpartiets gruppledare redan 1 augusti.

Denna vecka säger Maria Söderberg upp sina politiska förtroendeuppdrag, bland annat som kommunstyrelsen ordförande och gruppledare för Centerpartiet. Det var Jämtlands Tidning som i vintras kunde avslöja att hon avslutar sin politiska karriär efter valet 2018. Nu står det dock klart att Malin Bergman kommer att ta över redan i sommar, närmare bestämt från 1 augusti.

Frågan är varför?

– Den stora anledningen är att vi jobbar med budgeten som ska gälla från 2019 till 2022, och då är det strategiskt att de som ska vara med i det framtida arbetet är med och styr redan nu, säger Malin Bergman.

Du är ju inne i en intensiv valrörelse, hinner du verkligen med att sköta uppdraget som kommunstyrelsens ordförande parallellt med det?

– Ja, det kommer faktiskt bli mindre jobb för min del. Jag kommer att lämna mitt jobb som socialnämndens ordförande med tillhörande följduppdrag, vilket i snitt har tagit 60-65 timmar under de närmaste två åren, berättar Malin Bergman.

Det blir i stället Andreas Karlsson som blir ordförande i socialnämnden, från samma dag som Malin börjat sitt nya uppdrag.

Frågan är hur länge hon får behålla sitt nya uppdrag – om det visar sig att Centerpartiet inte får behålla makten efter valet i september?

– Det blir åtminstone fram till årsskiftet eftersom ordförandevalen sker i november, men jag siktar på att sitta kvar eftersom vi ska göra vårt bästa val någonsin.

Malin Bergman blev även förra veckan invald i Centerkvinnornas förbundsstyrelse, och har sitt första uppdrag där redan till veckan då de ska uppvakta Jämställdhetsmyndigheten.

TEXT & BILD

ANDERS LUNDIN

Vill du också följa det som händer lokalt i din kommun? Prenumerera på Jämtlands Tidning.

Fyll i dina uppgifter

  • För dig som redan har en prenumeration i hushushållet men vill ansöka om att även få den som taltidning tillkommer 200 kr. Önskar du bara tidningen som taltidning är det ordinarie.priser.
 

Slutför beställning