Turist VD i Ragunda slutar efter tjänstemannakritik

En besviken Gun Marie Persson lämnar sina uppdrag efter vad hon anser obefogad kritik från tjänstemän på kommunen

HAMMARSTRAND(JT) Kaos i Ragunda, chef fick varning och slutar.

Oppositionspolitiker kritiserar tjänstemans agerande.

Gun-Marie Persson, vd Ragundadalen Världsarv AB, älskar utveckling och satsar intensivt för att bygga möjligheter för regionens företag och människor. Förutom sitt spännande vd-uppdrag med Jamtli och Ragunda kommun som huvudägare arbetade hon i somras halvtid på Thaipaviljongen i Utanede, vilket innebar mycket övertid på grund av att ordentlig planering samt scheman saknades.

Personalen fick själv byta sina arbetspass och täcka upp, vilket Gun-Marie gjorde under fyra dagar i somras då hon i sitt vd-uppdrag företog en utlandsresa.

Denna resa visade sig bidra med nya möjligheter för hela kommunen och hon var positiv när hon blev inkallad till chefen för Ragunda kommuns miljö-och samhällsbyggnadsförvaltning, Rolf Ivansen. Där blev det en kalldusch där hon fick  veta att hon skulle varnas för olovlig frånvaro.

– Här kommer jag otroligt glad, med investeringar för att skapa möjligheter för turistnäringen och människorna i kommunen, och möts av kommunens personalchef, paviljongens ansvarige och en facklig representant uppradade bakom ett bord för att ge mig en varning, säger Gun-Marie Persson.

Detta känns extra med tanke på all övertid och sena kvällar som jag lagt ner för att den obefintliga planeringen i paviljongen skulle fungera.

– En varning är något oerhört allvarligt som jag definitivt inte gjort mig förtjänt av, mitt fokus har alltid varit att skapa möjligheter i Ragunda kommun oavsett hur lång tid in på natten jag fått arbeta. Det är djupt tragiskt när personliga agendor får färga sådana här saker.

-– Jag höll den 11 augusti ett möte med politiker i kommunen där min resa dessa fyra dagar och resultatet mottogs positivt.

Kommunikation behöver dock fungera med samtliga i kommunledningen, och inte då via varningar utan via fruktbara samtal om utveckling.

Nu lämnar Gun-Marie Persson både uppdragen i paviljongen och VD-jobbet i världsarvsbolaget, för att i annan form fortsätta skapa utveckling i linje med Europa 2020-strategin för ett hållbart och förnybart samhälle där turistnäringen i kommunen ska kunna utvecklas ännu mer.

-– Jag tycker om att samverka med människor och företag och brinner för att satsa på en hållbar turistnäring i Ragundadalen, säger en besviken Gun-Marie.

 

Det var Rolf Ivansen, chef för miljö-och byggförvaltningen i kommunen som varnade Gun-Marie Persson. Så här säger han om detta:

-Hon uteblev från jobbet i fyra dagar utan att tala om vad hon skulle göra och detta trots att tjänsten var schemalagd.

Fråga: Vad innebär en varning i det här fallet?

-Det är lika med en tillsägelse.

Oppositionsrådet Bo Bergström, Afr, gillar inte det sätt kommunledningen skött fallet Gun-Marie Persson:

-Det hon har fått vara med om är felaktigt skött och uppseendeväckande.

-Gun-Marie är en mycket engagerad person i utvecklingen av Ragunda kommun och ska inte behandlas på det här dåliga sättet, menar han.

Bergström säger också att han i kommunfullmäktige ska ta upp frågan om behandlingen av Gun-Marie Persson.

 

Leif Eriksson

Skrevs av

Leif Eriksson
Leif Eriksson
Reporter | leif.eriksson@jamtlandstidning.se