Krokom byter kommunalråd – redan innan valet i september

Malin Bergman, tar över som nytt kommunalråd i Krokom, efter Maria Söderberg.

KROKOM (JT) Mitt i brinnande valrörelse så får Krokom ett nytt kommunalråd. Malin Bergman efterträder nämligen Maria Söderberg som Centerpartiets gruppledare redan 1 augusti.

Denna vecka säger Maria Söderberg upp sina politiska förtroendeuppdrag, bland annat som kommunstyrelsen ordförande och gruppledare för Centerpartiet. Det var Jämtlands Tidning som i vintras kunde avslöja att hon avslutar sin politiska karriär efter valet 2018. Nu står det dock klart att Malin Bergman kommer att ta över redan i sommar, närmare bestämt från 1 augusti.

Frågan är varför?

– Den stora anledningen är att vi jobbar med budgeten som ska gälla från 2019 till 2022, och då är det strategiskt att de som ska vara med i det framtida arbetet är med och styr redan nu, säger Malin Bergman.

Du är ju inne i en intensiv valrörelse, hinner du verkligen med att sköta uppdraget som kommunstyrelsens ordförande parallellt med det?

– Ja, det kommer faktiskt bli mindre jobb för min del. Jag kommer att lämna mitt jobb som socialnämndens ordförande med tillhörande följduppdrag, vilket i snitt har tagit 60-65 timmar under de närmaste två åren, berättar Malin Bergman.

Det blir i stället Andreas Karlsson som blir ordförande i socialnämnden, från samma dag som Malin börjat sitt nya uppdrag.

Frågan är hur länge hon får behålla sitt nya uppdrag – om det visar sig att Centerpartiet inte får behålla makten efter valet i september?

– Det blir åtminstone fram till årsskiftet eftersom ordförandevalen sker i november, men jag siktar på att sitta kvar eftersom vi ska göra vårt bästa val någonsin.

Malin Bergman blev även förra veckan invald i Centerkvinnornas förbundsstyrelse, och har sitt första uppdrag där redan till veckan då de ska uppvakta Jämställdhetsmyndigheten.

TEXT & BILD

ANDERS LUNDIN

Vill du också följa det som händer lokalt i din kommun? Prenumerera på Jämtlands Tidning.

Fyll i dina uppgifter

  • För dig som redan har en prenumeration i hushushållet men vill ansöka om att även få den som taltidning tillkommer 200 kr. Önskar du bara tidningen som taltidning är det ordinarie.priser.
 

Slutför beställning

Skrevs av

Redaktion
Redaktion
Jämtlands Tidning