Hur ska Sverige styras?

Vi vill hitta en lösning för att styra Sverige i dialog med de partier som står upp för humana värden! Det finns 175 mandat i Sveriges riksdag mot att ge högernationalismens parlamentariska gren inflytande. Låt oss använda dem.

Minns ni hösten 2018? En rekordlång regeringsbildning där talmansrundor avlöste varandra. Vi minns hur M, SD och KD röstade igenom en total slakt av den miljöpolitik och klimatpolitik som vi i Miljöpartiet byggt upp under fyra år i regering.

Då levde Ulf Kristerssons löfte till Hédi Fried om att aldrig ge SD inflytande. Nu är de ett högerkonservativt regeringsalternativ tillsammans. Runt om i Europa och världen ser vi hur högerkonservativa, rasistiska och populistiska krafter flyttar fram sina positioner. De ifrågasätter rättsstatens principer, monterar ner såväl medias som rättsväsendets oberoende och inskränker rättigheter för hbtqi-personer, kvinnor och minoriteter.

När borgerliga partier i land efter land släppte in dessa krafter vid maktens bord visade vi en annan väg. Det var möjligt genom januariavtalet mellan Miljöpartiet, Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna. Det gjorde att regeringen kunnat driva en stark och offensiv politik för klimatet, för miljön, för jobben, sjukvården, jämställdheten och för ett tryggare Sverige

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS