HSB:s förslag till nästa etapp av Storsjö Strand

Vinnande förslag till etapp 2.1 av Storsjö Strand

Publicerad Senast uppdaterad

En urvalsgrupp bestående av fem tjänstemän och en politiker har efter att ett tiotal aktörer visat intresse nu fastnat för tre förslag inlämnade av SHH Bostad, HSB samt Trångsviken Bygg/Tiö varav de sistnämnda är lokala företag. Hänsyn har tagits till gestaltningen, miljö och hållbarhet samt mer specifikt hur innegårdarnas gestaltas utifrån samt huruvida det blir en god boendemiljö. Andra kriterier har varit hur de bidrar till bostadsmarknaden i stort och hur de kompletterar det befintliga beståndet.

HSB:s förslag visas ovan. Det består av 48 planerade lägenheter och har stegvis avsmalnande husbredd mot en park och Storsjön. I kombination med en genomtänkt placering av balkonger och uteplatser räknar man med att utsikten ska kunna tillgodogöras av de boende. Husens ganska strikta form kontrasterar mot innegårdens mer fria och lekfulla vågmönster där enskilda odlingsbäddar lyfts upp och som fungerar avgränsande mot de boendes uteplatser. Här finns även en gemensamhetslokal vars tak kan användas både som soldäck och som pulkabacke. Förslaget är ett resultat av ett samarbete mellan HSB, NCC Building Sweden och Arkinova Arkitekter.

30 lägenheter ingår i Trångsviken Byggs/Tiös förslag och det ska byggas i trä och trästomme. Byggnadskomplexet beskrivs som riktat mot både staden och mot vattnet. Vidare öppnar sig gården mot gynnsamma väderstreck och kvarteret återfinns i närheten av torg och rekreationsstråk. I bottenplanet finns möjlighet till verksamhetslokal och särskilda faciliteter för bilpool och cyklar.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS