Sven-Olof Lindman är glad och stolt över att Hotingtravet blev av i år, över det nya världsrekordet och den goda stämningen som kännetecknar Hotingtravet.
Sven-Olof Lindman är glad och stolt över att Hotingtravet blev av i år, över det nya världsrekordet och den goda stämningen som kännetecknar Hotingtravet.

Hotingtravet levererade ett nytt världsrekord

HOTING (JT) Travveckan må vara över för i år, men Hotingtravet är för alltid satt på världskartan. Det sattes nämligen ett nytt världsrekord på en 800-metersbana i Hoting i år. Under den sista tävlingsdagen, andra loppet, gick Doctor Doxey Zens i mål efter 1660 meter på tiden 1.11.09. Körsven var Mathias Andersson från Hagmyrens travbana i Hudiksvall.

Publicerad

– Det var extra roligt att få ett världsrekord, säger Sven-Olof Lindman, ordförande för Västra Ångermanlands Travsällskap, med stolthet i rösten. Han tillägger:

– Men höjdpunkten i år var att vi överhuvudtaget kunde köra.

Hotingtravets champion 2021 blev Micael Melander från Dannero travbana i Ådalen. Sven-Olof Lindman kunde också meddela att spelomsättningen var ganska bra och säger:

– Vi hade en jackpott på 450 000 kronor så det gjorde det väl extra intressant att spela. Men det blev ingen storvinnare, runt 1000-lappen.

Till nästa år vill Sven-Olof ta med sig vädret som han menar var otroligt lyckat och precis som han önskade.

– Får vi samma väder nästa år då blir det succé med publik, säger han.

Planerna inför nästa år är i full gång, då hoppas Sven-Olof på att vara tillbaka på banan till hundra procent. Han sammanfattar årets travvecka med orden:

– Jag citerar Micael Melander, årets champion, som sammanfattade veckan med: “En otroligt bra vecka, mycket trivsamt och underbara känslor”. Man trivs tillsammans här, på andra banor tävlar man på ett annat sätt, man ser inte varandra. Här sitter man och umgås och har det trevligt mellan tävlingarna.

Powered by Labrador CMS