Hemtjänsten får inte dispens köra över Strömsundsbron på helgerna när den är avstängd
Hemtjänsten får inte dispens köra över Strömsundsbron på helgerna när den är avstängd

Hemtjänsten fick nej – får inte köra över Strömsundsbron under avstängningarna

STRÖMSUND (JT) Hemtjänsten får inte köra över Strömsundsbron under helgerna när bron är avstängd. Personalen får promenera över.

Publicerad

Strömsundsbron ska vara avstängd varje helg i minst fyra månader i sträck, fram till andra veckan i december enligt nuvarande planering från Trafikverket. Under den tiden kommer hemtjänsten i Strömsund att ha två bilar stationerade på södra sidan om bron. Personalen får gå över bron som är totalt 332 meter lång.

– Vi gjorde ett försök, men det gick inte, säger Anita Svensson, enhetschef på hemtjänsten i Strömsund, och tillägger:

– Vi hade två val – antingen måste personalen köra runt, vilket tar väldigt lång tid, eller så får vi gå eller cykla över bron. Det går betydligt fortare än att köra runt.

Vintertid kan det ta längre tid att ta sig över bron till fots på grund av halka eller snöoväder, därför menar Anita att planen kommer att vara under fortlöpande utvärdering. Den första utvärderingen gör man redan efter första avstängningen: Hur har det gått Har tiderna gått att hålla? Det är både dag- och nattpersonal som blir berörda.

– Det är ju en helt ny situation egentligen. Det blir ett första test den här helgen, sen får vi se hur planen förändras ju längre in i vintern vi kommer, säger hon och tillägger:

– Jag tror inte att vårdtagarna kommer märka så mycket, det kan bli förseningar och lite ruckade tider om det tillstöter hinder. Men det är mest personalen som blir drabbade, men vi har gjort planeringen tillsammans och det här är den enda lösningen. Det är knöligt.

Powered by Labrador CMS