Vägen och större delen vatten-avloppsledningar är redan klara. Nu säljer Hede IK tomtområdet vid slalombacken i byn. Foto: Håkan Persson
Vägen och större delen vatten-avloppsledningar är redan klara. Nu säljer Hede IK tomtområdet vid slalombacken i byn. Foto: Håkan Persson

Idrottsförening säljer tomtområdet vid slalombacken i Hede

HEDE (JT) Hede IK säljer hela tomtområdet vid slalombacken. Köpare är entreprenören Johan Hansson från Uppsala.
— Jag vill hjälpa till att utveckla området och de första husen kommer förhoppningsvis upp redan i höst.

Publicerad

Intresse för de 20 backnära tomterna har under åren funnits men idrottsklubben har inte lyckats hitta någon som varit redo för att färdigställa vägen och det som fattas för att va-ledningarna ska täcka hela området. Totalt handlar det om 20 tomter, varav två redan är sålda. Med försäljningen och ny ägare hoppas klubben att utvecklingen tar fart.

—Det krävs mycket av en förening för att driva ett sådant här projekt. Nu känns det riktigt bra att lämna över till någon som både kan och vill utveckla området runt slalombacken och framför allt verkar brinna för Hede, säger Joel Backman, vice ordförande i Hede IK. Köpesumman är runt en miljon kronor.

— Pengar som vi kan investera i något annat som främjar klubben, säger Joel Backman.

Hoppbackarna och slalombacken med lift kommer även i fortsättningen ägas av Hede IK. Köparen, Johan Hansson med företaget Innovative Consulting, berättar att intresset för tomtområdet väcktes av en ren tillfällighet.

— Familjen har sedan flera år tillbaka en stuga på Haradsåsen i Hede. Vi trivs riktigt bra i byn och jag var på jakt på att bygga en egen stuga och sökte en lämplig tomt. Men det blev några flera tomter än vad jag först tänkte, säger Johan.

—Det var en slump att jag fick reda på att tomtområdet var till salu, och det känns helt rätt att satsa på området. Johan menar att det är ett bra tillfälle att sätta byn på kartan.

— Här är det ju nära till allt. Golfbana, en fin camping, en skidbacke, fiske, Sonfjället och skoteråkning. Dessutom är det kul att hjälpa Hede IK som har Söderåsens fantastiska idrottsplats, säger Johan Hansson. Genom sitt företag, World Wide Padel planerar han även bygga en padelanläggning.

— Detta tillsammans med Hede IK, det här kan bli hur bra som helst.

Alf Hedström, en av de verkliga eldsjälarna i Hede IK, är glad och positiv till att en ny ägare kommer in. Alf satte upp den första repliften i början av 1960-talet samt drog i gång tomtområdet för 20 år sedan.

—Det här blir bra för Hede och klubben. Att köparen verkar vilja jobba för byn, företagare och vill hjälpa till med utvecklingen känns väldigt positivt.

Powered by Labrador CMS