Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.
Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum.

Tips till V64 på Östersundstravet torsdag 19 augusti

Östersundstravet bjuder på en fin omgång både sportsligt och spelmässigt den här torsdagen. Mycket glädjande att se många norska hästar i loppen vilket ger en extra krydda till omgången. Jag har två spikförslag med dokumenterad toppform och här följer mina tankar kring omgången och även ett spelförslag på V64.

V64-1

Ett öppet montélopp för kallblod inleder. Jag tar fem hästar på kupongen och då bör vi sitta bra med. 8 Pave Faks gör debut under sadel ikväll vilket känns spännande. Det här är en högkapabel häst som är van att möta de allra bästa kallbloden i sulkylopp. Hoppas han tänder till lite extra av att det blir travridning denna gång och han får tipset av mig. 7 B.W.Sture blir mest troligt favorit vilket är motiverat. Han har visat sig trivas riktigt bra under sadel och ridande Jonathan Carre har vunnit flera lopp med hästen och känner honom väl. Ett givet första motbud till min tipsetta. 5 Bonaldo trivs även han riktigt bra i montédisciplinen. Han besegrade B.W.Sture i våras och han tas på största allvar här. Det skulle kunna bli en bejublad hemmaseger om formen är på topp hos Anders Hafstads häst. Norska duon 4 Helle Spik och 6 Tomeld Ö.K. har jag inte riktigt koll på hur deras dagsstatus är. Men det är två väldigt fina hästar som även de trivs bra i monté.

V64-2

Tre hästar höjer sig klart över mängden här. 5 Gittans Angel var jättefin vid vinsten under Skellefteås midnattstrav i slutet av juni. Fungerade inte fullt ut senast på Hagmyren och blev diskvalificerad för passgång. Har slickat såren nu och jag vet att Oscar Berglund är väldigt nöjd med den här fyraåriga damen. Det måste vara bra vinstchans om allt är som det ska. 7 Gonzo var strålande fin när han tog tre raka segrar i Hoting. Galopperade i ett V86 lopp här i Östersund senast men visade i upphämtningen att formen är bibehållen. Nestor Bo Eklöf försitter sällan några chanser och travar hästen hela loppet denna gång är ekipaget med största sannolikhet med i segerstriden. 2 Kasper D.Boko blandar och ger lite i prestationerna. Han var exempelvis riktigt fin när han vann här i Östersund i våras. Nu väljer tränaren Mika Haapakangas att tävla sin häst barfota runt om för första gången vilket förhoppningsvis ger god effekt. Och att tvåan i den allsvenska körsvensligan Mats Djuse kör igen är en klar plusvariant.

V64-3

Kvällens svåraste lopp hittar vi här. Jag streckar sex hästar och hoppas jobba in en liten skräll. Tipset ändå till den förmodade favoriten i loppet, 8 Gullfakse T.M. Han har varit totalt överlägsen vid segrarna på Leangen och Biri. Mötte bra hästar senast och var ändå riktigt bra som trea i mål. Känslan är att motståndet denna gång är mera överkomligt och visst har han en bra vinstchans. Dock litar jag inte fullt ut på hästen då det finns en del galopper i resultatraden, jag garderar! Hemmahästen 3 Vejmo Ester är första motbud och hon är i riktigt bra slag för tillfället. Var fin vid vinsten på Solänget näst senast och bra även vid andraplatsen i Skellefteå senast. Micke Melander känner hästen väl och bara det löser sig från innerspåret på 20 meters tillägg blir hon att räkna med. 12 Tverdals Trippel är en bra norsk gäst som har tre segrar på de fem senaste starterna. 40 meters tillägg är förstås tufft men hästen kan lösa den här uppgiften då han som sagt är bra. 4 Tell Grim har inte startat på ett tag och är aningen svåbedömd. Var i ett väldigt gott slag vid segrarna i våras och Jan-Olov Persson brukar alltid ha sina hästar i ordning när de kommer till start. Den här är säkert inget undantag och måste streckas på V64. 6 Bekke Stjernen var helt okej som tvåa när han gästade Östersund i början av juli. Även han ska med på alla seriösa kuponger. 1 Pave Sola kan vara en riktig rysare att se upp med. Ove A Lindqvist är grymt bra på att köra kallblod och han lär göra ett allvarligt försök att leda loppet hela vägen.

V64-4

I Jämtländskt Montémästerskap för varmblod blir det spik på 1 Self Explosive med Jonathan Carre i sadeln. Hästen är i fantastisk form vilket han visat vid de två raka segrarna på slutet. Det är intrycket på hästen som imponerar mest. Man får känslan när man ser honom att han är helt oslagbar! Jag ser inga moln på himmelen inför kvällens start och den här spiken känns klar!

V64-5

Daniel Wäjersten presenterade 6 Strangerinthenight i ett strålande skick när han debutvann för Daniel på V86 här i Östersund senast. Hästen har säkert gått framåt ännu lite mera med det loppet i kroppen. Motståndet nu känns verkligen inte värre än senast så det måste kort och gott vara toppchans till andra raka segern!

V64-6

En spårtrappa för kallblod avslutar omgången. Jag tror det står mellan tre hästar vilka jag rangordnar enligt följande. 12 Kalmar vann ett V75 lopp på Hagmyren senast och gjorde det bra. Hade visat fin form i starterna innan det så det kom inte som en överraskning att han slog bl.a fine Tekno Viking förra starten. Kenth Åkerlund är en bra kallblodskusk och jag räknar med ett offensivt upplägg från den gode Kenth. 11 Storm Teddy visade både form och riktigt fin löpskalle när han vann en tuff upploppsstrid på Bjerke förra veckan. Han har vunnit i Sverige tidigare och med den form han visar för dagen blir han att räkna med här. 13 Vill Jerven är även han fint i ordning vilket han visat gång på gång hemma på Leangen. Ulf Eriksson svingar sig upp i sulkyn den här gången och det känns som en fullgod ersättare till hästens ordinarie kusk Dag-Sveinung Dalen. Bara det löser sig från tredjeledet bakom startbilen är det en hygglig vinstmöjlighet.

V64 förslaget är på 270 rader och kostar 270:- att spela

V64-1 nr. 4, 5, 6, 7, 8

V64-2 nr. 2, 5, 7

V64-3 nr. 1, 3, 4, 6, 8, 12

V64-4 nr. 1 SELF EXPLOSIVE reserv: 10

V64-5 nr. 6 STRANGERINTHENIGHT reserv: 2

V64-6 nr. 11, 12, 13

Lycka till med spelet!

Powered by Labrador CMS