Anders Suneson i sin egen ateljé.

Härke Konstcentrum anklagas för vänskapskorruption

FRÖSÖN (JT) Sökande konstnär upplever otydlighet och godtycklighet vid tilldelning av ateljéer på Härke. Men dess representanter Anders Suneson och Ewa Carlsson menar att det är mångfald och professionalitet som styr.

Publicerad

JT har varit i kontakt med en konstnär som länge stått i kö för att få en ateljé på Härke Konstcentrum. Denne upplever en otydlighet från de ansvarigas sida vad det är för regler som gäller samt en godtycklighet och vänskapskorruption vid tilldelning av de attraktiva ateljéerna. Härke Konstcentrum bildades 1992 och kommunen äger lokalerna. 

Härke har 15 ateljéer till sitt förfogande som kan hyras ut. Dessutom en gästbostad som bland annat årets Härkestipendiat har tillgång till, utställningslokal och i källaren finns Östersunds kollektiva grafikverkstad med cirka 30 aktiva medlemmar. 

Dessutom bedriver Härke Konstcentrum även den kommunala konsthallen Ahlbergshallen, tillsammans med Östersunds Konstklubb. Länge har det funnits ett kösystem till ateljéerna men Anders Suneson som är Härke Konstcentrums ordförande förklarar att i september 2022 gick de över till andra kriterier vid tilldelningen. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS