Ytterligare 400 hektar mark i Vemdalen har bytt ägare till SkiStar.
Ytterligare 400 hektar mark i Vemdalen har bytt ägare till SkiStar. "Tack vare förvärvet av Klyftvallen kan vi skapa ännu bättre nedfarter i toppklass för alla nivåer", säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen.

SkiStar köper 400 hektar i Vemdalen – vill utöka med fler nedfarter

VEMDALEN (JT) SkiStar har förvärvat ytterligare ett stort område i Vemdalen för att utveckla skidorten. Området är Klyftvallen vid Skalspasset.

Publicerad

Säljaren är Holmen AB och marken innefattar både kalfjäll och fjällnära skog. Läget i anslutning till Skalspasset i Vemdalsskalet menar SkiStar är idealisk för en fortsatt utveckling av populära Vemdalsfjällen.

Intresset för Vemdalen har ökat enormt under senare år med rekord i antalet besökare och skiddagar. Inköpet är enligt dem ett led i arbetet med att bland annat förbättra gästflöden och kapacitet stärka fjällanläggningarna.

– Vi vill att våra gäster ska få ut så mycket som möjligt under sin vistelse hos oss, inte minst under våra högsäsongsveckor då vi har flest gäster på Vemdalsskalet. Tack vare förvärvet av Klyftvallen kan vi skapa ännu bättre, minnesvärda fjällupplevelser med härliga, böljande och rymliga nedfarter i toppklass för alla nivåer, säger Anders Lundqvist, destinationschef för SkiStar Vemdalen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS