Braiks restaurangchef Peter Möller mötte Anna och Britt-Marie Stegs från Järvsö som lanserade sina bärdrycker.

Projekt Härjedalsmat avslutades med matfest i Björnrike

BJÖRNRIKE (JT) I sju år har Lars Svensson och Per-Olof Bergh bryggt öl i Älvros och under måndagen visade de upp sina produkter vid en matfest som genomfördes i Björnrike utanför Vemdalen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi gör cirka 1000 liter per år, säger Lars Svensson, när JT besöker matfesten i Bräjks Matbar högt belägen i skidmeckat Björnrike.

– Vi säljer lättöl till Stocke Titt på Frösön och levererar också till Orsa Camping, berättar bryggaren, som var en av flera företagsledare som visade upp sina produkter vid matfesten som blev final i ett projekt kallat Härjedalsmat. Det startade för två år sedan med syfte att lyfta de lokala livsmedelsproducenterna i Härjedalen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS