OX2 projekterar och säljer vindkraftsparker i en stor del av Europa.
OX2 projekterar och säljer vindkraftsparker i en stor del av Europa.

OX2 överlämnar vindkraftspark i Härjedalen till franskt bolag

SVEG (JT) Vindkraftprojektören OX2 har överlämnat vindparken Åndberg i Härjedalen till franska investmentbolaget Ardian. Med 53 turbiner och en total installerad kapacitet om 286 MW är Åndberg den näst största vindparken OX2 har i Sverige.

Publicerad

Edvard Lind vid OX2 berättar att bolaget köpte projektet 2018 och började utveckla Åndberg vindpark som är belägen sydväst om Lillhärdal. 2019 såldes projektet till Ardian och som en del av affären tecknades ett avtal om att bygga vindparken under ett så kallat EPC-kontrakt (Engineering, Procurement, Construction).

– Det är OX2:s affärsidé, att projektera och se till att parken är såld innan spaden sätts i jorden, säger Lind. Vindparken som stod klar tidigare i år, beräknas ha en årlig produktion kring cirka 800 GWh, vilket motsvarar den årliga förbrukningen av 160 000 hushåll.
Vi är glada över att kunna lämna över Åndberg till Ardian. Jag vill rikta ett särskilt tack till alla kollegor som har jobbat hårt för att kunna leverera en vindpark under en period där Covid-19 orsakat förseningar och kostnadsökningar i marknaden”, säger Paul Stormoen, vd, för OX2 AB. 

Han uppger att OX2 fortsätter att ansvara för den tekniska och kommersiella förvaltningen av vindparken. OX2 bygger för närvarande vindkraft motsvarande 1,352 MW i Sverige och ansvarar för den tekniska och kommersiella förvaltningen av vindparker med en installerad effekt om totalt 3,2 GW.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS