Ekomatcentrum turnerar runt i landet och sprider kunskap om ekologisk matlagning. Här är det kockar inom Härjedalens kommun som lär sig mer om ekologisk matlagning på Sonfjällsskolan i Hede.
Foto: Privat.
Kockar lärde sig om ekologisk matlagning på skolan i Hede
HÄRJEDALEN (JT) Ekomatcentrum turnerar runt i länet och sprider kunskap om ekologisk matlagning. Under en dag fick kommunens kockar i Härjedalen lära sig mer om ekologisk matlagning på Sonfjällsskolan i Hede.
– Vi kommer helt klart att laga nya recept. På Södra skolan i Sveg serveras 900 personer, av dom är 100 vegetarianer. Det har varit inspirerande och härligt att få tid att vara med på en sådan här dag, det är intressant att träffa andra kockar från vår kommun, konstaterar Jenny Jonsson, kock på Södra skolan i Sveg sedan sju år.
Vad har ni lärt ut idag?
– Vi har jobbat fram en kreativ lunchbuffé under förmiddagen och den avnjöt vi tillsammans innan vi slutade, säger Towe Johnson, projektledare på Ekomatcentrum och fortsätter. Vi arbetar med olika nationella projekt och detta är det första lokala projektet som vi jobbar med nu under två år. Projektet heter ”Framtidens EKOkonsument” och vi gör detta tillsammans med Hushållningssällskapet Jämtland och Länsförsäkringar Jämtland.
Jämtlands Tidning Digital 1 mån
55 kr
Köp nu
24 timmar digitalt för 15 kr.
15 kr
Köp nu