Den yngre Johan Nilsson i museet.

Johan och Johan flyttar till Hede – Flottningsmuseet i Linsell avvecklas

LINSELL(JT) Ett kulturminne som påminner alla om flottningen. Tyvärr alldeles för bortglömt och nu stängs flottningsmuseet i Linsell.
– Vi har inte resurser att driva det vidare, men det känns bra att lämna över till Hede hembygdsförening, säger Lars-Olov Ängerfors, ordförande i Linsells byalag.

Publicerad Senast uppdaterad

Under måndagen gick flyttlasset. Ideella krafter från både Hede och Linsell ställde upp och bar ut alla gamla saker från flottningskasernen som sedan 2007 varit ett litet men fint museum. Med i flytten följde far och son Johan Nilsson och namnen Johan Nilsson. 

De två har troget suttit i stugan under åren. Den äldre vid det lilla bordet, med en sockerbit i munnen och kaffekoppen i handen. Johan, den yngre, satt i flottningsekan mitt på golvet. Nu blir det Hede hembygdsgård för de två. 

– Visst är det synd att vi inte klarar av att ha det kvar i byn. Men vi i byalaget klarar inte av det. Det behövs mer folk som ställer upp och att få ekonomi på det hela är svårt. Mycket på grund av att museet ligger nära en mil från byn, med en dålig grusväg. Men området runt Linsellborren är ju fantastiskt, säger Maj-Britt Halvarsson, Linsells byalag. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS