Nätverket för hållbarhet i Härjedalen och skaparen Åsa Palm blev årets hållbarhetsinspiratör.
Nätverket för hållbarhet i Härjedalen och skaparen Åsa Palm blev årets hållbarhetsinspiratör.

Företagargala med glamour och priser i Ytterhogdal

YTTERHOGDAL (JT) I helgen anordnade Härjedalens kommun årets företagargala. Evenemanget genomfördes på Folkets Hus i Ytterhogdal. Med levande musik, god mat och uppklädda människor var humöret på topp. Under galakvällen delades flera priser ut.

Publicerad

Först ut var årets serviceperson som blev Barbro Nässelqvist, Hede. "Barbro Nässelqvist har tagit Hede hembygdsförening framåt och fått medlemsantalet att växa. Hennes insatser är "oersättliga" för hembygdsföreningen och hon har med sitt stora engagemang för hembygden även inkluderat yngre och äldre generationer. Det sätter Hede hembygdsgård på kartan."

Guldstjärnan för årets serviceföretag gick till Skogspraktikern med motiveringen "Skogspraktikern är ett fantastiskt företag som löser alla problem och har kundens bästa i fokus. De har många järn i elden, tackar aldrig nej till ett jobb och är alltid trevliga. Skogspraktikern har ett stort samhällsengagemang, sponsrar föreningar och bidrar gärna med frivilliga insatser i lokalsamhället." Båda priserna delades ut av vice kommunalråd Anders Häggkvist (C) och ordförande i samhällsutvecklingsutskottet Lars-Olof Mattsson (M).

Lite senare var det dags att dela ut årets stipendium på 50 000 kronor från Sigrid Strands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtlands län. Detta gick till Fanny Näslund för utveckling av lösviktsstationer i matbutiker. Fanny har skapat ett butik-i-butikskoncept som säljer matvaror, hygien- och hushållsartiklar i lösvikt.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
[email protected]

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS